Vyhledej
Základní škola Sztrž ve Dvoře Králové > Turistika > koupaliště

Koupaliště v regionu - datum otevření areálů a výše vstupného v roce 2022

Redakce / 10.06.2022, Aktualizováno , Dvůr Králové nad Labem
Letní květnové dny nám opět po roce připomněly, že se blíží doba otevření areálů koupališť v regionu. Loni bylo jejich otevření závislé na covidové situaci: letos závisí na připravenosti areálů a svolení krajské hygienické stanice.

Dvůr Králové nad Labem

Jako první v regionu otevře Tyršovo koupaliště: ve čtvrtek 2. června poté, co jej letos opět po více než dvou letech využije 1. června DMM Jednička pro oslavu Dne dětí. 

Novinkou v areálu je nejen položení nového asfaltového povrchu na tamním sportovišti, ale také úprava ceníku, který aktuálně nepřeje rodinám: celodenní vstupné pro dospělého je na letošní rok nejvyšší v regionu: 80 Kč / celý den, děti do 18 let zaplatí 50 Kč, děti do 6 let zdarma, celodenní rodinné vstupné zcela chybí. Zároveň je zrušena rodinná permanentka na 60 vstupů. Nejvíce se cena zvýšila pro děti v rámci hromadných skupin - a to ze 20 na 30 Kč. Areál přitom nabízí nejméně ze služeb: chybí atrakce pro větší děti a voda v bazénech není vyhřívaná. Zdarma mají vstup děti do 6 let a také držitelé průkazu ZTP a ZTP-P, bezbariérový vstup do bazénu zde však chybí. Otevřeno bude denně do 8:30 do 20 hod. 

Jaroměř

V sobotu 4. června se otevírá areál s vyhřívaným bazénem a širokou klouzačkou v Jaroměři. I zde došlo k úpravě v ceníku, celodenní vstupné se vyšplhalo nakonec na 80 Kč, děti platí 50 Kč/den, rodinné denní vstupné (2 dospělí + 2 děti) činí 200 Kč, po 17. hod. 160 Kč. Aktuální ceník a novinky v areálu jsme již zmínili zde. Otevřeno je rozdílně ve všední den a o víkendech, ale také o letních prázdninách či během školního roku. Jedná se o časy v rozmezí od 9 do 20 hod. Správce jaroměřských sportovišť (ASVAJ) se může také pochlubit novými webovými stránkami

Dachova - slunečné lázně

V neděli 5. června oficiálně otevře pro plavce své brány slunečná lázně Dachova. Je možné, že otevřené budou dříve, ale až po dokončení drobných stavebních úprav a bez plavčíka, jak tomu bývá v případě slunného počasí v září na konci sezóny. Vstupné do areálu výjimečného nejen prvorepublikovým zázemím v podobě dřevěných červenožlutých šaten, ale také písečnými plážemi a rozlehlou vodní plochou, činí 60 Kč / den, děti 40 Kč. Slevu 10 % získáte při předložení Karty návštěvníka města Hořic. Otevřeno je od 10 do 19 hod. 

Trutnov

Zřejmě až v polovině června (15. či 16. 6. 2022) otevře koupaliště v Trutnově, které v regionu nabízí v regionu díky nedávné rekonstrukci rozhodně nejvíce atrakcí pro děti. Zde ke zdražení vstupného nedošlo: zůstalo na úrovni loňského roku, tzn. 65 Kč /dospělí, 45 Kč /děti. Školní skupiny mají vstupné za 30 Kč/osobu, zdarma jsou děti jen do 3 let. Zároveň se zde nabízí rodinné vstupenky od 145 Kč/den. 

Hostinné

Loni otevřený areál koupaliště v Hostinném letos výši vstupného nemění. Vzhledem k loňskému proměnlivému počasí jsou dokonce letos platné i loňské permanentky, v případě nepříznivého počasí se mění otevírací doba. Provoz bude zahájen v pátek 10. června 2022.

Hradec Králové - Flošna

Nedočkavci již mohou využít otevřený areál v Hradci Králové. Bazény jsou vyhřívané na teplotu 26–28°C, všechny atrakce jsou v provozu a v ceně vstupného, které začíná na 59 Kč/hodinu, 145 Kč/celý den.

Kateřina Sekyrková 

Související články
Koupaliště v Trutnově v roce 2022 nezvýšilo vstupné, nabízí novinku - teqball
Vaše komentáře

Přečteno 3151x