Vyhledej
Základní škola Sztrž ve Dvoře Králové > Sport

Výzva Tyršova plaveckého klubu k řešení koupaliště ve spolupráci s architekty

Redakce / 9.04.2020, Dvůr Králové nad Labem
Možná jste zaznamenali zmínku o plánované rekonstrukci rekreačního bazénu. Rádi bychom připomenuli architektonickou a krajinářskou hodnotu Tyršova koupaliště a požádali tak, aby při dalších zásazích do koupaliště město Dvůr Králové nad Labem spolupracovalo s autorizovanými architekty a krajinářskými architekty.

FOTOGALERIE - Výzva Tyršova plaveckého klubu k řešení koupaliště ve spolupráci s architekty!

Nekvalitní a nevkusná rekonstrukce , která před několika lety "postihla" naše koupaliště, už je nevratná. Stále však převyšují kvality původního návrhu nad tím, jak jsme do koupaliště nakonec zasáhli.

Nyní máme možnost ukázat, že si uvědomujeme, že královédvorská plovárna je skutečně jednou z nejkrásnějších v České republice. Ano, poctivý přístup někdy vyžaduje vyšší náklady, ale i jako rodiče (a kdysi děti) rádi oželíme jednu ze zmiňovaných atrakcí výměnou za to, že budeme mít dohled kvalitního architekta.

Výzva Tyršova plaveckého klubu


Redakce portálu Královédvorsko.cz se moc ráda připojuje k výzvě řešit komplexní podobu koupaliště s pomocí kvalitního architekta, popřípadě i architektonické soutěže a veřejnou diskusí. 
Pouze se nám zdá nešťastná formulace "architekt za atrakci". 

Práce architekta, či architektů, zajisté něco stojí. Ve svém důsledku však dokáže významně zhodnotit celý areál tak, aby byl atraktivní a možný dalšího rozvoje po mnoho dalších let. Stejně tak mohou architekti přijít s návrhy, jejichž realizace bude v konečném součtu levnější než prostá nabídka prodejce, či stavební firmy na osazení nerezové vany a přišroubování několika levných atrakcí, které jsou rozesety po koupalištích celé republiky. Taková je zkušenost z mnoha měst. 

Jan Holan
Královédvorsko.cz

Související články
Královédvorské koupaliště bude přihříváno teplem z teplárny
Cirkus Humberto bude od dubna trvale v areálu Městského koupaliště. Již ve středu 25. března byla ve Dvoře Králové podepsána smlouva o pronájmu.
Tyršovo koupaliště vstoupí do 85. sezóny s opraveným a vybaveným brouzdalištěm pro nejmenší
Počuraný prkýnko, kouřící plavčík a společenská konverzace v dráze - to je také Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem
Neoficiální setkání u Tyršova koupaliště - nad mapou koupaliště
Nové toalety a sprchy pro běžné i imobilní návštěvníky jsou připraveny na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové
Přepis neschváleného usnesení na téma zřízení městského architekta (ZM červen 2020)
"Věřím, že koncepci revitalizace Tyršova koupaliště se podaří prosadit," říká Ing. arch. Ota Černý, radní města Dvůr Králové n. L.
Vaše komentáře

Přečteno 1330x