Vyhledej
Základní škola Sztrž ve Dvoře Králové > Služby občanům > Politika

V 53 letech zemřel Adolf Klepš - náčelník Horské služby Krkonoše a krajský zastupitel

Redakce / 12.10.2017, Aktualizováno , KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ
Poslední rozloučení se zesnulým Adfolem Klepšem proběhne v klášterním kostele ve Vrchlabí v úterý 17. října v 11:00 hod. Adolf Klepš, dlouholetý člen Horské služby, náčelník oblasti HS Krkonoše, zástupce náčelníka Horské služby České republiky o.p.s., a šéf dobrovolných členů HS, skonal v 53 letech po náhlé srdeční příhodě 10. října 2017 ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

V kritickém stavu ležel v hradecké nemocnici od neděle 1. října, kam byl přepraven vrtulníkem záchranné služby poté, co zkolaboval při výstupu na Sněžku v rámci předvolební kampaně TOP09. 

První pomoc mu poskytl na Sněžce bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger, který je lídrem kandidátky TOP 09 za Královéhradecký kraj a který se výstupu také účastnil. 

O jeho oblíbenosti u odborné i široké veřejnosti jsme se mohli přesvědčit v roce 2014, kdy vzhledem ke svým odborným znalostem a zkušenostem získal podporu napříč širokým politickým spektrem ve druhém kole senátních voleb, kdy kandidoval za TOP09+STAN do Senátu proti Jiřímu Hlavatému z hnutí AN0 2011. Jak sám po sečtení hlasů podotkl, „Podpora ostatních politických subjektů a osobností, kterou jsme před druhým kolem získali, příliš velký vliv neměla. Voliči se rozhodovali podle svého, na zvrácení výsledku v můj prospěch to nestačilo" (63,94 % x 36,05 %).

Od roku 2016 byl členem Zastupitelstva Královéhradeckého kraje a předseda výboru pro sport, tělovýchovu a volnočasové aktivity. Byl rozvedený a měl tři děti. 

Datum a místo posledního rozloučení s Adolfem Klepšem zatím není veřejně známo.


Adolf Klepš se narodil 12. září 1964 ve Vrchlabí. V 80. letech působil jako administrativní pracovník v Okresní správě spojů a v lednu roku 1991 započal svou profesionální kariéru v Horské službě (HS). Zde působí již více než dvacet let. Začínal jako terénní pracovník záchranář, roku 2001 povýšil na náčelníka oblasti Krkonoše. Zde měl zodpovědnost za provoz a řízení oblasti Horské služby, za 200 záchranářů a mezi své úspěchy řadí projekty k prohloubení spolupráce se složkami Integrovaného záchranného systému formou společného výcviku, které vedly mimo jiné i ke zvyšování profesní kvalifikace záchranářů HS. Dále připravoval projekty příhraniční spolupráce s polskými záchrannými službami a projekty norem pro značení lyžařských tratí a turistické značení. 

Roku 2007 se stal předsedou Rady Horské služby, kde měl odpovědnost za celou dobrovolnou členskou základnu. Zde zavedl jednotný způsob řízení a vzdělávání a také dosáhl sjednocení předpisů a nařízení pro obě složky HS. V roce 2010 se stal zástupcem ředitele a roku 2014 byl jmenován členem správní rady. 

Zdroj: horskasluzba.cz

Kateřina Sekyrková

Zdroj: kr-kralovehradecky.cz, TOP09.cz, horska.sluzba.cz

Foto: Tomki Němec, top09.cz



Související články
Plnění úkolů Senátora - Jiří Hlavatý hodnotí 2 roky své senátorské práce
Všechny cesty na Sněžku jsou opět otevřeny. Do odvolání
Vaše komentáře

Přečteno 1464x
 
Kontakt



Základní škola Strž Dvůr Králové n. L.

E. Krásnohorské 2919
544 01 Dvůr Králové nad Labem

Tel.: 499 321 042
E-mail: zsstrz@zsstrz.cz
Web: www.zsstrz.cz

ID Datové schránky:
q9bdy2g


 

10.06.2024 - Z důvodu závady na hlavním přívodu pitné vody je uzavřené Tyršovo koupaliště - do odvolání.
04.04.2024 - Výluka traťové koleje je hlášena v úseku Jaroměř - Starkoč - Červený Kostelec ve dnech 12. dubna - 11. května 2024.
06.12.2023 - Důvodem mohutného výpadku dodávky elektřiny v úterý 5. prosince byla technická závada v rozvodně Neznášov (mezi Habřinou a Rožnovem na Jaroměřsku), konkrétně zkrat na podpěře. Výpadek byl hlášen od Nové Paky až po Jaroměř. Zdroj: ČEPS.

Kalendář akcí