Vyhledej
Základní škola Sztrž ve Dvoře Králové > Akce

Dny R. A. Dvorského – XXVI. ročník Hlavní festivalový večer (NÁHRADNÍ TERMÍN ZA 24. BŘEZNA 2020)

15.10.2020 19:00 -
sál Hankova domu, Hankův dům, městské kulturní zařízení náměstí Václava Hanky 299 Dvůr Králové nad Labem

JAZZINEC QUARTET
ORCHESTR JEŽKOVY STOPY
PETR SOVIČ & GRAMOFON
SAXY BABY




Vstupné: 340,-
Pořadatel: MKZ Dvůr Králové nad Labem
Kontakt: Web: www.hankuv-dum.cz E-mail: info@hankuv-dum.cz FB: www.facebook.com/hankuvdum/

JAZZINEC QUARTET     

Petr Stránský – trubka, Samuel Janko – baskytara, Jiří Matyska - pozoun, Ondřej Štěpán - bicí

Hned při svém vzniku před třemi lety získala tato nejmladší jazzová skupina u nás absolutní vítězství v krajském kole soutěže jazzových souborů základních uměleckých škol. V současné době je nejmladšímu sólistovi 10 let, ostatním 13 let. Skupina  vystupuje kromě jiného  pravidelně na několika respektovaných jazzových festivalech vedle našich i zahraničních špičkových profesionálních souborů ( Jazznights Hořice,  Jazzinec Trutnov, Swingový festival Kostelec n. Orlicí, Soundtrack Poděbrady, 2x Krokus jazz festival v Polsku). Na přehlídce „Dny R.A.Dvorského“  bude vystupovat poprvé. Repertoár souboru sahá od klasických jazzových standardů  až po současný jazz či jazzrock.

ORCHESTR JEŽKOVY STOPY

Mladý energický big band, který propadl swingu 30. a 40. let

Orchestr Ježkovy stopy existuje již 6 let. Věnuje se interpretaci výhradně české swingové hudby z období let 30. a 40. minulého století. V repertoáru má skladby nejvýznamnějších skladatelů této hudební éry: Jaroslav Ježek, Sláva Eman Nováček, Jiří Traxler, Kamil Běhounek a jiných. Autentického zvuku dosahuje používáním originálních dobových nástrojů a originálních not.  Vzhled orchestru se maximálně přibližuje době před 80 lety také stylem oblečení a účesů.

PETR SOVIČ & GRAMOFON

Dlouhohrající deska plná československých hitů. Výteční instrumentalisté, pestrý repertoár, hudební vzpomínky napříč věkem.

Petr Sovič a Gramofon je unikátní hudební projekt, který začal tak, jak tomu u muzikantů bývá. Na jednom pódiu se potkal zpěvák Petr Sovič s kytaristou Vladimírem Šrámkem a bubeníkem Tomášem Votavou. Během večera zjistili, že je spojuje nejen láska k české hudbě minulého století, ale hlavně chuť společně hrát a nechat působit kouzlo zapomenutých melodií i slavných dobových hitů. Ke spolupráci přizvali živelného klavíristu Jiřího Pavlíka, kontrabasistu Petra Dlabolu a v této pětičlenné sestavě tvoří kapelu „Petr Sovič a Gramofon“.

SAXY BABY

Program v průběhu večera doplní saxofonové kvarteto SAXY BABY ze ZUŠ R. A. Dvorského pod vedením Simony Hučíkové.

Saxofonové kvarteto SAXY BABY vzniklo v roce 2016 pod vedením paní učitelky Simony Hučíkové. Nyní je ve složení Barbora Šindelářová (sopránový saxofon), Barbora Benecká (altový saxofon), Šárka Klazarová (tenorový saxofon) a Martin Škrabálek (barytonový saxofon). Za své krátké působení SAXY BABY absolvovaly několik velmi úspěšných soutěží, koncertů, přehlídek a vernisáží.

Leták  
Datum zveřejnění: 30.09.2020

Komentáře
 
Přidat komentář
Vypsat označené komentáře
Vypsat všechny komentáře
Zobrazit všechny chronologicky