Vyhledej
Základní škola Sztrž ve Dvoře Králové > Co se děje > společenské akce

Bazar knih a deskových her (9. listopadu 2019)

Redakce / 6.11.2019, Aktualizováno , Dvůr Králové nad Labem
Na jaře se konal první bazar knih na dvorském gymnáziu. Akce měla úspěch a návštěvníci byli vděčni nejen za možnost dát své přečtené knihy k dispozici dalším čtenářům, ale velmi je bavilo hledat v bazaru knihy, které by je zaujaly. Rozhodli jsme se tak udělat radost nejen knihomolům i před Vánoci. Akci jsme doplnili o předvánoční tržiště, přednášky, deskohraní, čtecí i čtenářský koutek. Sobotní odpoledne na gymnáziu tak bude patřit všem - dětem i dospělým.

Chcete knihy darovat?

Přečtené knihy, které ve vašich knihovnách už překážejí novým kouskům, můžete přivézt v sobotu mezi 10. a 14. hodinou k zadnímu vchodu gymnázia, nejlépe v pevných krabicích. Krabice s knihami budou rozmístěny v přízemní chodbě gymnázia a budou zde k dispozici zdarma návštěvníkům akce. 

Máte knihu, kterou byste rádi prodali? 

Součástí bazaru je předvánoční tržiště, kde si každý může sám prodávat přečtené knihy, již nehrané deskové hry, ale i vlastní výrobky. Je to velká příležitost i pro děti - na jarním bazaru si děti samy prodávaly nejen své knížky, ale také například své ručně vyrobené korále nebo záložky. Byla to pro ně velká zkušenost!

Zájemci o místo na tržišti, registrujte se nejpozději do 7. listopadu na spolekprodvorek@gmail.com - předmět: tržiště, nebo na tel.: 777 623 931, budeme vám držet místo :-). Poplatek za místo je dobrovolný a bude použit na úhradu nákladů na akci.

Novinky ohledně akce můžete sledovat u události na fcb.

Darování deskových her

Nepřijde vám vhodné danou hru prodávat a rádi ji darujete? Bazar deskových her na gymnáziu bude také - hry je možné darovat v knihovně gymnázia, kde si zároveň můžete zcela nezávisle na probíhajícím deskohraní vybrané hry zahrát. Darované hry přijdou vhod Klubu deskových her Dvorek, který pořádá Deskohraní a který je využije při svých akcích. 

Deskohraní

Úplnou novinkou bazaru je Deskohraní, tedy možnost zahrát si vybrané deskové hry. Akci pro návštěvníky připravil Klub deskových her Dvorek a více informací je zde nebo na přiloženém plakátku

Přednášky

14:00 Kniha= přítelkyně pro každý okamžik - Nejméně 30 tipů na knihy pro čtenářky i nečtenářky, zaměstnané i v domácnosti, mladé i zralé, měšťanky i venkovanky. O současné české i světové, dobré i špatné beletrii pro dospělé čtenářky promluví Dagmar Kučerová.

15:00 Island – průvodce a cestopis v jednom - Jak do útlé knihy zahrnout vše podstatné, ale i humorné. Uvádí Blanka Hofmanová

Čtenářský koutek

Rádi byste si na místě hned začali číst vybranou knížku? Není problém. Pohodlné sedací vaky budou připraveny :-)

Čtecí koutek

Malé děti ještě neumí číst. A to je škoda! Ale my pro ně budeme mít připravené místo, kde jim dospělí nebo velké děti budou pohádky předčítat, a to každých 30 minut od 14:00 hod.  

Občerstvení

Prodávat se bude dobrá káva ze Sluníčka a dobroty od studentek gymnázia. 

Vstupné dobrovolné, výtěžek bude použit na úhradu nákladů.

Kateřina Sekyrková
za Spolek pro Dvorek

Související články
Bazar kabelek a knih (30. března 2019 od 13 do 17 hod.)
Autorka bestsellerů Kateřina Dubská bude hostem Bazaru kabelek a knih
Knihy a hry zachráněny! Bazar knih a her ve Dvoře Králové navštívilo přes 300 lidí
Související odkazy
Deskohraní při bazaru knih
 
Vaše komentáře

Přečteno 3278x